Годують в таборі різноманітно і повноцінно.
Харчування в дитячому таборі п'ятиразове (сніданок, обід, полуденок, вечеря, 2-ий вечерю), при строгому дотриманні часу між прийомом їжі (не більше 4-х годин). Якість надходять на харчоблоки продуктів харчування перебуває під постійним лабораторним санітарно-гігієнічним контролем. Якість приготовлених страв контролюється 4 рази на день бракеражной комісією, 2 рази на тиждень - санітарно-технологічної та бактеріологічної лабораторій м Слов'янська. Харчування дітей здійснюється на основі фізіологічно обумовлених норм, рекомендованих Міністерством охорони здоров'я України для дітей даного віку. Харчоблок оснащений сучасним технологічним обладнанням, необхідним для забезпечення дотримання всіх санітарно-гігієнічних і технологічних правил якісного приготування страв.
Що заборонено давати дітям:
- м'ясо водоплавної птиці,
- кров'яну або ліверну ковбасу,
- гриби,
- мариновані овочі та фрукти,
- газовану воду з синтетичними ароматизаторами,
- молоко,
- сметану,
- сир,
- сиркові маси,
- зелений горошок (якщо він не пройшов теплову обробку - кип'ятіння),
- напої і морси власного приготування,
- вироби з м'ясної обрізу,
- відходи ковбасних цехів,
- консерви в томатному соусі,
- розпушувачі тесту,
- сухі концентрати,
- гострі соуси,
- гірчицю, хрін, перець, оцет, майонез,
- натуральна кава,
- макарони по флотськи,
- макарони з рубаним яйцем,
- яєчню,
- кондитерські вироби з кремом,
- вироби у фритюрі,
- паштети.
|